5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya'ya ormancılık müzesi

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'nün Yalıboyu Evleri'nde 'ormancılık müzesi' kuracağı belirtildi.

Amasya, Samsun, Çorum, Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde 8 milyon 22 bin hektar ormanla Türkiye'nin yüzde 25'lik ormanlık alanından sorumlu olan Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, müze oluşturmak için çalışma başlattı.

Makamında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, kalıcı bir ormancılık müzesi kurmayı amaçladıklarını ve bunun çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Kaya, "Amasya'nın en güzel ve en çok rağbet gören Yalıboyu Evleri'nden birinde kalıcı bir ormancılık müzesi oluşturmak için çalışma başlattık. Bununla ilgili farklı ve ilginç ağaç gövdeleri, ormancılıkta bugüne kadar kullanılan aletler, orman köylülerinin giysileri ve ormancılıkla ilgili benzeri objelerin sergileneceği ormancılık müzesi kurmak için materyaller toplamaya ve araştırmaya başladık. Bu sayede orman ve doğa sevgisini artırarak daha çok insanı bilinçlendirmek istiyoruz" dedi.

Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmaları anlatan Ömer Naci Kaya, "12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikler kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü organizesinde Borabay Gölü'nde 1. Amasya Doğa ve Sevgi Yürüyüşü düzenledik ve tüm halkımızı bekliyoruz" diye konuştu.

Kaya, bu yılın Başbakanlık ile Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ağaçlandırma seferberliği eylem yılı ilan edildiğini, bu çerçevede 1 milyon fidan üretmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 16:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mert Işık IP: 88.229.60.xxx Tarih : 4.06.2008 20:51:28

Gerçekten çok güzel ve etkileyici olur.Ziyaretçiler bu konular hakkında daha çok bilgi üretirler kendilerine.