6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Anne baba tarlaya, ya çocuklar?

Suluova Kaymakamlığı hazırladığı projelerle anne ve babası tarlada çalışan çocukların tüm masraflarını karşılıyor ve yaz okullarında çocuklara okul öncesi eğitimi veriyor.


Okul öncesi eğitimin yaygınlaşması için bir çok proje hazırlayan Suluova Kaymakamlığı, 'Suluova'nın gülleri', 'Minik adımlar büyük gelecek' ve 'Minik kalpler' isimli projelere Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) aldığı ödenek ile anne ve babası tarlada çalışan çocukların tüm masraflarını karşılıyor, yaz okullarında çocuklara gün boyu okul öncesi eğitim verilmesini sağlıyor.

Geçen sene hazırlanan 'Suluova'nın güleri' isimli proje için SYDV'den 45 bin lira, 'Minik adımlar büyük gelecek' isimli proje için 284 bin lira ve bu sene yapılan 'Minik kalpler' isimli proje için 70 bin liralık ödenek aldıklarını belirten Kaymakam Osman Aslan Canbaba, "Amacımız, anne ve babası tarlada çalışan küçük çocukların anne ve babalarının yanında perişan olmamaları ve okul öncesi eğitimden mahrum kalmamalarını sağlamak. Tespit ettiğimiz çocuklara yaz okullarında okul öncesi eğitim veriyoruz. Sabah kahvaltısı ile öğlen ve akşam yemeklerinin yanı sıra çocukların tüm giyim masraflarını karşılayıp, öğretmenlerin yanı sıra okullarda çalışan hizmetlileri de bu kapsamda istihdam ediyoruz" dedi.


Bu sene yapılan Minik Kalpler Projesi kapsamında 100 öğrencinin eğitim aldığını belirten Kaymakam Osman Aslan Canbaba, "Projemiz 2 aylık bir süreyi kapsıyor ve 70 bin liralık kaynağı var. Proje kapsamında 100 öğrenciye giyim malzemesi ve kırtasiye alınırken, öğrencilerimize günlük 3 öğün yemek veriliyor. Ayrıca öğrencilerimiz evlerinden servis ile alınıyor ve yine servis ile bırakılıyorlar" diye konuştu.


Amasya'nın okul öncesi eğitimin zorunluluğu olduğu pilot iller kapsamına alındığı için Başbakanlık SYDV'nin pilot illerin projelerine kaynak ayırmadığını, bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığı ve Kaymakamlık bütçesinden ayrılacak kaynak ile bu tip projeleri devam ettireceklerini açıkladı.


Kaymakam Canbaba, zorunlu eğitim nedeniyle bu sene Suluova'da 6 yaş grubu toplam 660 öğrencinin eğitime başlayacağını ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 18:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?