6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Arama kurtarma ekibi sürekli eğitimde

Amasya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sualtı arama kurtarma ekibi boş zamanlarını cankurtaran ve ilk yardım eğitimleri yaparak değerlendiriyor.

Amasya Belediyesi bünyesinde kurulan ve Amasya'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerde suda boğulma ve kaybolma olaylarına müdahale eden sualtı arama kurtarma ekibi arama ve kurtarma görevlerinden arta kalan zamanlarda sulama göletlerinde cankurtaran ve ilk yardım eğitimleri yaparak değerlendiriyor. Bu zamana kadar çok sayıda olaya müdahale eden ve kayıp olan cesetlerin bulunmasını sağlayan 5 kişilik tecrübeli dalgıçlardan oluşuyor.

Tamamı Amasya Belediyesi personeli olan arama kurtarma ekibi bölgenin tek ekibi olarak görev yapıyor. Ziyaret Göleti'nde eğitim çalışmaları yapan ekibe yüzme antrenörü eğitmen Muammer Akgöz yardımcı olurken, arama kurtarma ekibi özellikle boğulma olaylarında nasıl yaklaşılması gerektiği, hangi teçhizatların nasıl kullanılması gerektiği, boğulan kişiyi kenara yaklaştırma şekli ve kenara çıkartılan şahısı hayatta tutmak için ilk yardım eğitimlerini sürekli tekrarlıyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 15:14:46
Güncelleme :19 Eylül 2009 Cumartesi 15:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?