16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

ASİAD'tan eğitime destek

İstanbul'da yaşayan Amasyalı işadamları, Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan Kemalpaşa İlköğretim Okulu'na bilgisayar teknolojisi sınıfı yaptırdı. 

İstanbul'da bulunan ve Amasyalı işadamlarından oluşan Amasyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) tarafından Gümüşhacıköy'de bulunan Kemalpaşa İlköğretim Okulu'na 15 adet bilgisayardan oluşan bilgisayar teknolojisi sınıfı yaptırıldı. Amasya Belediyesi'nin başlattığı 'Her okula bilgisayar sınıfı' kampanyasına destek veren ASİAD üyeleri, tüm masraflarını karşıladıkları bilgisayar sınıfına 15 adet bilgisayar bağışladılar. 

Gümüşhacıköy Kaymakamı Muhittin Gürel, Belediye Başkanı İsmail Uysal, ASİAD Başkanı Hasan Ali Cesur, ASİAD Başkan Yardımcısı Ramis Topal ve Gümüşhacıköylülerin katıldığı açılış töreninde, Amasya'da 3. bilgisayar sınıfı açan ASİAD üyelerinin eğitime verdiği önemli desteğin taktire şayan olduğunu ifade eden Vali Celaleddin Lekesiz, "Dünyada olağan üstü şeyler oluyor, ayak uydurmakta güçlük çekenler oyundan düşüyor, ülke olarak bu gelişmelere ayak uydurmamız ve gelişmeleri yakalamamız gerek" dedi. 

Baş döndürücü gelişmelerin en çarpıcı örneği olan bilgisayarın hayatın her noktasında olduğuna dikkat çeken Vali Lekesiz, "Bu gün burada yapılan işin belki bir hacmi yok ama Türkiye'nin geleceğidir bizi buraya toplayan. Bilgi, kişiler, kurumlar, aileler, toplumlar ve ülkeler için çok önemli" diye konuştu. 

Bilgisayar teknolojisi sınıfının açılışını okul öğrencileri ile birlikte yapan Vali Lekesiz, bilgisayar kullanan öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Vali Lekesiz, ASİAD Başkanı Hasan Ali Cesur'a dernek üyesi işadamları adına bir plaket verdi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 11:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?