5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Atatürk Kültür ve Sanat Haftası

Amasya 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri içerisinde açılışları yapılan el sanatları ve resim sergileri 10 gün boyunca açık kalacak.


Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinliklerinin ilk gününde Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılan kursiyerlerin sene boyunca yaptıkları el emeği göz nuru eserlerden oluşan bir sergi hazırlanırken, serginin açılışını Vali Celalettin Lekesiz'in eşi Zehra Lekesiz ve Belediye Başkanı İsmet Özarslan'ın eşi Nurşen Özarslan yaptı, Vali Celalettin Lekesiz, Belediye Başkanı İszmet Özarslan, daire müdürleri ve çok sayıda davetli sergiyi gezerken, Amasya Belediyesi tarafından düzenlenen kurslara katılan kursiyerlerin yaptığı elişlerinden oluşan sergide Amasya Belediyesi kurs salonunda açıldı.


Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) tarafından Hazeranlar Konağı'nda açılan resim sergisinde 14 sanatçının 40 eseri sergilenirken, TÜRKSOY Genel Müdür Yardımcısı Dr. Fırat Turtaş da serginin açılışında davetlilere bilgiler verdi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 14:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali ERBİL IP: 78.166.46.xxx Tarih : 20.06.2008 16:06:44

Amasya'da sergi düzenlenmesi bir Amasya'lı olarak tabiiki bizleri gururlandırıyor. Yalnız diğer ilçe okullarının yaptığı çalışmaların Amasya'da sergilenmesine bir anlam veremiyoruz. Daha önce bir uygulama vardı.Her okul bulunduğu yörede sergisini açıyor,anneler ve babalarda çocuklarının yaptığı sergiyi seve seve geziyordu. İlçelerin ilköğretim okullarından herhangi birinde yapılan çalışmayı o yöre halkının gördüğünü zannetmiyorum. Bütün okullardaki çalışmaların sadece Amasya'da ikamet eden kişilerin görmesi veya Amasya'da ikamet eden ekabir takımının hem görmek hemde teftiş etmek amacıyla gece geç saatlerde geziye çıkmasıda kabullenebilir bir davranış olup,olmadığı düşündürücüdür. Birde o standların oralarda kurulması için okul idarecilerinin nasıl para toplamak için uğraştıklarını acaba bu kuralı koyanlar biliyorlar mı? Gelecek yıl umarım böyle bir olumsuz çalışma görmeyiz. İlgililerin dikkatine,bilhassa zorlukları bildikleri için diyorum,İlçe Milli Eğitim Müdürlerine duyurulur.