6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Atık tesisi çalışmaları başladı

Amasya Belediyesi tarafından hazırlanan ve AB'den hibe alan Türkiye'nin örnek Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi'nde inşaat çalışmalarının başlandığı Amasya'da eski vahşi depolama sahası da ıslah edilecek.


Amasya Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında 680 dönümlük alanda yapılan tesis inşaatı çalışmalarında birinci etabı ekim ayında tamamlanacak olan ve toplam bedeli 17 milyon euro olan projenin yüzde 74'ü AB hibe fonlarından karşılanırken, geri kalan yüzde 26'lık kısmı ise İller Bankası'ndan alınan krediler ile karşılanacak.


Proje kapsamında tesis inşaatının yanı sıra Amasya genelinde bulunan 13 belediye tarafından oluşturulan birlik bünyesinde alınacak olan çöp toplama araçları, konteynırlar ve çöp tenekelerinin yanı sıra eski vahşi depolama sahası da proje kapsamında ıslah edilecek. Hemen hemen her gün yangın çıkan vahşi depolama sahasının kent merkezine yakın olması halkı rahatsız ederken, vahşi depolama sahasından gelen koku ve duman en çok Kurşunlu ve Şeyhçui Mahallesi sakinlerini rahatsız ediyordu. Ormanlık alanın ortasında bulunan eski saha kısa zaman sonra ıslah edilecek ve olası bir tehlikenin önüne geçilmiş olacak.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 18:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?