5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

AÜ ile ATSO'dan ortak proje

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLE ATSO'DAN ORTAK PROJE

Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından hazırlanan AB destekli Gençler İçin İstihdama Dayalı Dış Ticaret ve Pazarlama Eğitimi Projesi'nin açılış töreni Amasya Meslek Yüksekokulu'nda yapıldı.

Törene, Amasya Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, İş-kur İl Müdürü Cavit Bayrak, SGK İl Müdürü Ömer Eker ve projede görevli öğretim görevlileri katılırken, proje çerçevesinde 18-29 yaş arası, işsiz, en az lise mezunu 30 katılımcıya 7 ay süreyle aktif dış ticaret ve pazarlama eğitimi verileceğini belirten Amasya Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ergün Şimşek, 156 bin euro bütçeli projenin Amasya'da yer alan dış ticaret ve pazarlama alanında kalifiye eleman eksikliğini gidermek amacıyla düzenlendiğini ve tamamlanmasının ardından katılımcıların yüzde 80'inin istihdam edilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Son bir yılda AB destekli 6 projeyi hayata geçirdiklerini ve 3 projeyi daha 2011 yılı sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını anımsatan Yrd. Doç. Dr. Şimşek, söz konusu projelerin toplam 807 bin euro bütçeli olduğunu ve bu kaynağın Amasya'ya kazandırıldığını kaydetti.

Törende konuşan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren Amasya Üniversitesi'nin yokluklar içerisinde varlıkları ortaya çıkardığını ve mezunlarının yüzde 95'e yakınının istihdam edildiğini dile getirdi. Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ise gençleri yönlendirecek eğitim projelerin çok önemsediklerini ifade etti.

Proje koordinatörü Yrd.Doç. Dr. Şerif Baldıran ise Amasya'nın ihtiyacına göre projeler hazırlamaya özen gösterdiklerini vurguladı.

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLE ATSO'DAN ORTAK PROJE
AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLE ATSO'DAN ORTAK PROJE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 16:40:02
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 14:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?