5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

AÜ'de devir teslim

AMASYA ÜNİVERSİTESİ'NDE DEVİR TESLİM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Amasya Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Metin Orbay, görevi Prof. Dr. Zafer Eren'den devraldı.

Rektörlük binasında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Metin Orbay, “Devlette süreklilik esastır. Üniversitemizin vizyonu ve misyonunda en ufak bir değişiklik yoktur. Bu görevlerde şunu hedefliyoruz. İnsan hak ve özgürlüklerine duyarlı, çevreye, insan haklarına, açlığa ve yoksulluğu duyarlı. Ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilir bilgi ve tecrübeye sahip. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bireyler yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Özgün ve nitelikli bilimsel çalışmalar yaparak teknolojiye dönüştürüp toplumun yararına sunmayı da önemsediklerini vurgulayan Orbay, “Bu üniversitenin ikinci, üçüncü, dördüncü, yüzüncü, bininci rektörü olacak ama bu üniversitenin bir tane kurucu rektörü vardır. O da Profesör Doktor Zafer Eren'dir” diye konuştu.

Amasya Üniversitesi'nin kurucu rektörü olmaktan büyük onur duyduğunu belirten Prof. Dr. Zafer Eren, “Fedakar ve çalışkan bir ekiple çalıştım. Attığımız her adımı sağlam atmaya çalıştık. Kamunun çıkarını gözettik ve bir kuruşun hesabını dahi yaptık” dedi ve Orbay'a görevinde başarılar diledi.

Orbay, Eren'i aracına kadar uğurlarken, Eren'in akademik çalışmalarına Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) devam edeceği bildirildi.

AMASYA ÜNİVERSİTESİ'NDE DEVİR TESLİM
AMASYA ÜNİVERSİTESİ'NDE DEVİR TESLİM
AMASYA ÜNİVERSİTESİ'NDE DEVİR TESLİM
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2011 Salı 14:23:04
Güncelleme :17 Mayıs 2011 Salı 14:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?