5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

AÜ'nün hedefi 100 öğretim üyesi

AMASYA ÜNİVERSİTESİ'NDE YIL SONU HEDEFİ 100 ÖĞRETİM ÜYESİ

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 2011 yılı sonuna kadar üniversitedeki öğretim üyesi sayısını 100'e ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında, 2006 yılında kurulan Amasya Üniversitesi'nin o günlerde 46 olan öğretim üyesi sayısının bugün 56 olduğunu ve bu sayının kısa sürede artması gerektiğini anımsatan Orbay, "Amacımız akademik anlamda yetkin ve nitelikli kadrolaşmayı sağlamaktır. Öğretim üyesi sayımızı yılsonuna kadar 100'e ulaştırmayı hedefliyoruz. Amasya için, eğitim için akademik çalışmalarda bulunacak, enerji verebilecek arkadaşlara ihtiyacımız var" dedi.

Üniversitede görev yapacak olan akademisyenlere özlük haklarının verileceğini ve çalışma koşullarının üst seviyede tutulacağını vurgulayan Orbay, "Ulusal ve uluslararası kongrelere gitmek isteyen veya üniversitemiz bünyesinde etkinlik ve araştırma çalışmalarında bulunacak arkadaşlarımızı imkanlar nezdinde maddi açıdan destekleyeceğiz" diye konuştu.

Geçmiş dönemde Amasya Eğitim Fakültesi'nden istemedikleri halde ayrılan akademisyenlere de bizzat ulaştığını ve tekrar davet ettiğini vurgulayan Orbay, Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilgisi Eğitimi Yüksek Lisans Programı'na da 2011-2012 eğitim-öğretim yılında ilk defa öğrenci alınacağını söyledi.

Orbay, tıp fakültesinin yapılandırılması sürecinde Sağlık Bakanlığı ile iletişim sağlanarak mevcut Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi ile yeni kurulan fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi binalarının kullanılmasını düşündüklerini kaydetti.

AMASYA ÜNİVERSİTESİ'NDE YIL SONU HEDEFİ 100 ÖĞRETİM ÜYESİ
AMASYA ÜNİVERSİTESİ'NDE YIL SONU HEDEFİ 100 ÖĞRETİM ÜYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2011 Cuma 11:43:00
Güncelleme :24 Haziran 2011 Cuma 17:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?