6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

AÜ'ye Erasmus ziyareti

AVRUPALI ÜNİVERSİTE TEMSİLCİLERİ AMASYA'DA

Avrupa ülkelerinden gelen üniversite temsilcileri Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren'i ziyaret etti.

Avrupa Birliği'nin Türk üniversiteler ile Avrupa'daki üniversitelerin öğrenci değişim ve topluma yönelik çeşitli alanlarda proje üretme merkezi olan Erasmus Projesi kapsamında Amasya ve Amasya Üniversitesi hakkında genel bilgi almak ve kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini görmek amacıyla Amasya'ya gelen Belçika, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Avusturya ve Güney Kıbrıs'tan gelen üniversite uluslararası ilişkiler birimi sorumluları Rektör Prof. Dr. Zafer Eren'i ziyaret etti.

Samsun OMÜ'ye yapılan ziyaretin ardından OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Uzmanı Emine Bol Yazıcı başkanlığında Amasya'ya gelen grup, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdikten sonra Prof. Dr. Zafer Eren'i ziyaret etti. Amasya Üniversitesi ve Amasya hakkında ziyaretçilere bilgiler veren Prof. Dr. Zafer Eren, üniversitenin Geriatri Merkezi Projesi hakkındaki girişimlerini anlattı. Amasya'nın eşsiz bir doğası ve termal cenneti olduğundan bahseden Zafer Eren, "Birleşmiş Milletlere sunulmak üzere Amasya'nın yaşlı bakım merkezi olması için hazırlık içerisindeyiz. Üzerinde çalıştığımız proje yaklaşık 1,5 milyon euroluk bir proje" dedi.

Rektör Eren, Amasya Üniversitesi'nin olası ortakları olan Belçika, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Avusturya ve Güney Kıbrıs'tan gelen üniversite uluslararası ilişkiler birimi sorumlularına Amasya Üniversitesi'ni Amasya'yı tanıtan kitap ve CD'lerden oluşan hediyeler verdi.

AVRUPALI ÜNİVERSİTE TEMSİLCİLERİ AMASYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 17:39:02
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 18:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?