5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Bakan Ekren'in Amasya ziyareti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat'ı kapsayan Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği'nin (YHKB) 10. yılı etkinlikleri içerisinde düzenlenen bölgesel kalkınma programı toplantısına katıldı.

Saraydüzü Kültür Merkezi'nde düzenlenen, YHKB'nin kuruluşunun 10. yılı etkinlikleri içerisinde AB-Türkiye eş finansmanı ile uygulanan Samsun, Kastamonu ve Erzurum Düzey-2 Bölgeleri Bölgesel Kalkınma Programı kapsamında TR 83 Bölgesi'nde tamamlanan 194 projenin genel değerlendirmesi ve Yeşilırmak Havza Gelişim Projesi Bölgesel Gelişme Ana Planı'nın tanıtılması konulu toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Çorum Valisi Mustafa Toprak, Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, Samsun Vali Vekili Raif Özener, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, AK Parti Amasya Milletvekilleri Akif Gülle ve Avni Demir, DTP Müsteşarı Ahmet Tıktık, MFİB Başkanı Muhsin Altan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yaptıkları projelerle örnek olan kurumların temsilcileri katıldı.

Konuşmasına kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayan Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, "Ekonomik kalkınma ve sosyal değişim her şeyden önce sosyal yapının, sosyal ve kültürel sermayenin iyi şekilde şekillenmesinden ve uygulanmasından geçer. Burada en önemli katkıyı sağlayanlardan bir tanesi de kadınlarımız ve hanımlarımızdır. Kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Bölgesel kalkınmada merkezi yönetimin katkısı, yerel aktörlerin etkisi ve hükümetin konu ile ilgili amaçlarını açıklayan Nazım Ekren, "Bölgesel kalkınmada, bölgesel sosyal değişimde yerel aktörlerin rolü çok açıktır ve çok nettir. Beklenen sonucu elde edebilmek için, beklenen etkinin daha hızlı yaygınlaşabilmesi için merkezi yönetiminde, merkezi karar vericilerinde bu süreçte onlarla birlikte bir stratejik ortak olarak çalışmaları çok önemlidir. 60. Cumhuriyet Hükümeti'nin programında bölgesel kalkınma ve sosyal değişme konusunda hiç bir bölgemizi diğer bölgelerimizden ayırt etmeksizin sahip olduğumuz hem kamu hem de yerel imkan ve kaynaklar ölçüsünde bu işi başaracağımızı ve başarmamız gerektiğini çok net bir şekilde vurguladık.

Hükümet programımızın amaçlarından bir diğeri de her bölgenin tamamlayıcılık, entegrasyon, işbirliğini güçlendirerek ekonomimiz içindeki rol ve fonksiyonunu artırmak, bölgesel ve küresel etkinliğini hızla yükseltmek olacaktır. Eğer yerel aktörlere, yerel temsilcilere, yerel halkımıza yetki ve sorumluluk verildiğinde imkan ve kaynakları birlikte paylaşacağımız masajı verildiğinde düşündüğümüzden de hızlı bir gelişim ve değişim sürecinin ortaya çıktığını görüyoruz" diye konuştu.

Toplantının sonunda Vali Celaleddin Lekesiz, Bakan Ekren'e plaket verirken, Amasya, Samsun, Tokat ve Çorum'u kapsayan bölgede hazırlanan örnek projelerin sunumları yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 12:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?