6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Bakan Şimşek Amasya'da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Bu dönemde bölgesel kalkınmışlık farklarını gidermek için daha rasyonel, daha akılcı bir teşvik sistemi uygulamaya koyacağız" dedi.

AK Parti Amasya İl Başkanlığı'nın Hamit Kaplan Kapalı Spor Salonu'nda yapılan 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Amasya Milletvekili Akif Gülle, AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Karabük Milletvekili MKYK Üyesi Mehmet Ceylan ve partililer katıldı.

Maliye Bakanı Şimşek, yaptığı konuşmada, Türkiye'de en çok bütçe ayrılan bakanlığın Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu ifade ederek, "Son 7 yıldır ilk defa Türkiye'de bütçeden en fazla payı Milli Eğitim Bakanlığı alıyor. Çünkü öncelik orada. Kamuya aldığımız her iki elemandan birisi öğretmen. O nedenle Türkiye geleceğe güvenle bakıyor. Bizden önce 80 yıla yakın bir dönemde Türkiye'de çok şeritli yol uzunluğu yaklaşık 6 bin 100 kilometreydi. Sadece son 6,5 yılda yapılan çok şeritli yol 9 bin 200 kilometreyi aşmıştır. Bunu nasıl başardık, çok basit. AK Parti, 2002 yılında iktidara geldiği zaman devlet bütçesinin gelirlerinin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Devlet olarak bütçemizde 100 liralık vergi gelirinin 86 lirası faize gidiyordu. Bugün çok şükür biz bunu 30 liraya indirdik. Aradaki fark vatandaşımıza hizmet olarak gitmiştir. Daha fazla eğitime yatırım yapmışız, daha fazla altyapıya yatırım yapmışız" dedi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Bakan Şimşek'e Amasya'da valilik yapmış şehzadelerin rölyeflerinin bulunduğu bir tablo hediye ederken, Bakan Şimşek kongrede tek liste halinde AK Parti Amasya İl Başkanlığı'na aday olan Mustafa Çiftci'yi tebrik etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 16:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
servet IP: 78.160.238.xxx Tarih : 18.05.2009 00:09:26

inşallah mustafa yıldız gibi olmaz..hayırlı uğurlu olsun mustafa çiftçiyi tebrik ederiz,başarılar dileriz..