7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Bakanın fayton keyfi

Amasya'da partisinin düzenlediği genel kurul toplantısına katıldıktan sonra kentin tarihi yerlerini gezen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eşi Annalise Şimşek ile birlikte faytonla şehir turu attı.

AK Parti Amasya İl Başkanlığı'nın 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, genel kurulun ardından Vali Celalettin Lekesiz ile birlikte kentin ören yerlerini ve müzelerini gezdi.

Şehzadeler Müzesi'ni gezen ilk bakan ünvanını alan Bakan Mehmet Şimşek, tarihi Hatuniye Mahallesi'nde hediyelik eşya satan seyyar satıcıları gezdi. Bir seyyar satıcı Bakan Şimşek'in eşi Annalise Şimşek'e yazma hediye ederken, kendilerine haşlanmış mısır ikram eden seyyar satıcının verdiği mısırı eşi ile birlikte paylaşan ve daha sonra da şehir merkezinden 200 metre yüksekteki Harşena Dağı'nın yamaçlarında bulunan Kral Kaya Mezarları'na çıkan Bakan Şimşek, Vali Celalettin Lekesiz'in anlattıklarını eşi Annalise'ye İngilizce olarak çevirdi.

Kral Kaya Mezarları'na çıkarken Samsun'dan Amasya'ya gezmeye gelen üniversite öğrencileri kendilerinden Kral Kaya Mezarları'na girmek için bilet karşılığı para istendiğini, o yüzden Kral Kaya Mezarları'nı gezemediklerini söylemeleri üzerine Bakan Mehmet Şimşek, "Bugünlük sizin paranızı ben veriyorum. Burada bir hizmet var, buraların daha da geliştirilmesi gerekiyor" dedi.

Öğrencilerin isteği üzerine konuyu Kültür Bakanı'na aktaracağını söyleyen Bakan Şimşek, öğrencilerle birlikte mağaraları gezdi. Vali Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz ile birlikte faytona binerek şehir turu atan Bakan Şimşek, daha sonra Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 00:19:14
Güncelleme :18 Mayıs 2009 Pazartesi 00:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?