5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

'Baraj' ittifakı

Amasya’nın Aydınca, Uygur ve Ezinapazar Beldeleri Belediye Başkanları, bir toplantı düzenleyerek proje halinde olan Aydınca Sulama Barajı’nın yapılması için birlikte hareket etme kararı aldı.

Aydınca, Uygur ve Ezinepazar Beldeleri ile birlikte 15 köyün sulama ihtiyacını karşılayacak olan ve yıllardır hayata geçirilemeyen Aydınca Barajı için Belde Belediye Başkanları birlikte hareket etme kararı aldı.

Ezinepazar Belde Belediye Başkanı Sefer Doğru öncülüğünde yapılan ve Aydınca Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Koçak, Uygur Beldesi Belediye Başkanı Hasan Er, DSİ Şube Müdürü Selemattin Kılıçarslan ile belde ve köy mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda, bölge için büyük ihtiyaç olan barajın yapımı için birlikte hareket etme kararı alındı.

Toplantının başkanlığını yapan Ezinepazar Belde Belediye Başkanı Sefer Doğru, çocukluğundan beri bu hayal ile yaşadığını belirtti. Sefer Doğru, "Bu baraj bizim 40 yıllık hayalimiz. Hayalimiz şimdiye kadar gerçekleşmedi. Bu toplantı ile sesimizi duyurmaya çalışacağız. Bu proje bizim için hayati anlam taşıyan bir proje. Bugüne kadar hiçbir adım atılmadı, inşallah bundan sonra atılır" dedi.

Aydınca Barajı projesinin son günlerde biraz daha ciddi anlamda ele alındığını ifade eden Aydınca Belediye Başkanı İbrahim Koçak, "Devlet zamanında halkın faydasına olacağını düşündüğü için böyle bir girişimde bulunmuş. Fakat bu zamana kadar hayata geçirilememiş. Barajımız yapıldığı zaman bölgemizin sıkıntılarının büyük bir kısmı sona erecek ve arazilerimiz sulanacak" diye konuştu.

Yapılması planlanan baraj ile ilgili teknik bilgiler veren DSİ Şube Müdürü Selamettin Kılıçarslan, "2005 yılı rakamları ile proje tesis bedeli 500 milyon YTL olan baraj, 16 milyon metreküp depolama hacmi ile 36 bin dönüm araziyi sulayacak. 3 belde ve 15 köy bu barajdan faydalanacak. Bu proje bu vadide sulama sorununu büyük ölçüde çözecek. Burada sulanacak tarım arazisi var, istimlak sorunu yok, baraj için uygun rezerv yeri var. Yani 5 yıldızlı bir proje. Projenin gecikmiş olmasının en büyük sebebi ise ekonomik sıkıntıdır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2005 Pazartesi 15:17:16
Güncelleme :14 Mart 2005 Pazartesi 15:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ozan Fedai IP: 84.58.237.xxx Tarih : 16.06.2006 02:12:18
Geç kalınmış olsa bile bu çalışmayı yerinde buluyor başarılarınızın devamını diliyorum..