6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Başarılı tekvandocuya ödül

VALİ DAŞÖZ’DEN AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ TEKVANDOCUYA ALTIN

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Portekiz'in Portimao kentinde düzenlenen 9. Avrupa Tekvando Pumse Şampiyonası’nda senkronize dalda üçüncülük, ferdi dalda ise dördüncülük elde Türk Milli Takımı’nın Amasyalı sporcusu Tuğçe Bölükbaşı’na altın hediye etti.

16 yaşındaki Tuğçe Bölükbaşı’nın elde ettiği Avrupa üçüncülüğü ile Amasya’yı ve Türkiye’yi gururlandıracak önemli bir sportif başarıya imza attığını belirten Vali Halil İbrahim Daşöz, “Amasya’da uyguladığımız 65 Bin Dev Öğrenci Projesi’nin proje ortaklarından birisi olan Tuğçe Bölükbaşı’nın başarısı kız çocuklarımızın spor yapmalarında rol oynamakta. Ayrıca sporla eğitimin rahatlıkla birlikte yürüyeceğinin en iyi örneğidir. Tuğçe, Amasya spor tarihine kendi adını altın harflerle yazdırmıştır. Kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Amasya’nın spor tarihinde 32’si güreşçi olmak üzere 38 milli sporcu yetiştirdiğini belirten Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Celalettin Kapçak, Amasya Lisesi öğrencisi Tuğçe Bölükbaşı’nın ise ilk ve tek bayan milli sporcu unvanına sahip olduğuna dikkat çekti.

Tuğçe Bölükbaşı’na yarım altın hediye eden Vali Daşöz, antrenör Numan Fırat’ı da çeyrek altınla ödüllendirirken, Tuğçe’nin yetişmesinde ve turnuvalara katılmasında emekleri olan Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Celalettin Kapçak’a ve Tekvando Amasya İl Temsilcisi Erdin Acar’a da emeklerinden ötürü teşekkür etti.

Vali Daşöz, “Amasya’nın Spor Tarihi” ve “Amasya’nın Milli Sporcuları” adlı 2 adet kitap hazırlanması amacıyla araştırma yapılması için Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Celalettin Kapçak’a talimat verdi.

Vali Daşöz, Tuğçe’nin Amasya’nın tanıtımında kullanılabileceğini dile getirdi.

VALİ DAŞÖZ’DEN AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ TEKVANDOCUYA ALTIN
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 11:51:05
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 13:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?