5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Başarıya aday kadınlara eğitim

Amasya'da başarıya aday kadınlara yeni başlangıçlar hazırlayan AB destekli proje dahilinde aday başvurular içinden seçilen 40 kadın eğitimlere başladı.

Amasya Sivil Toplumu Destekleme Derneği'nin (ASTODD) hazırladığı 'Amasya'da Başarıya Aday Kentli Kadınlara Yeni Başlangıçlar' isimli projenin AB Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) tarafından onaylanmasından sonra oluşturulan komisyon tarafından müracaat eden 60 kadından 40’ı eğitim programına dahil edilmek üzere seçildi ve başarıya aday kadınlar eğitim almaya başladı.

Amasya'da toplumun tüm kurumlarını ve katmanlarını yaşatmak ve sürdürmek amacıyla kamu yararını gözeterek yasalar çerçevesinde sivil insiyatifin, sivil toplumun ve sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerinin etkinleştirilmesini, geliştirilmesini sağlamak, bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek olmak için kurulan ASTODD'un sahibi olduğu, Amasya Valiliği, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) iştirak ettiği, AB'den 54 bin 661,50 euroluk hibe almaya hak kazanan proje içinde seçilen 23 yaş üzeri 40 kadının 8 aylık süre zarfında 48 saatlik bir eğitim programına tabi tutulacağı belirtildi.

Bu eğitimler kapsamında projenin iştirakçilerinden olan ODTÜ'den Sosyoloji ve Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Ecevit ve Öğretim Görevlisi Ayşe Gönüllü ve Öğretim Görevlisi Ayşe Gönüllü ilk ders saatinde başarıya aday kadınlarla birlikte oldu.

Türkiye'de kadınların hak arayış mücadelesinin tarihini anlatan Prof. Dr. Yıldız Ecevit, "Fikir olarak çok uygun bir proje, Amasya gibi küçük bir şehirde başarıya aday kadınların bu projeye dahil olmaları çok güzel. Burada eğitim alan kadınlarımız, diğer kadınların bilinçlendirilmeleri için çok önemli roller oynayabilirler" dedi.

Proje kapsamında seçilen 23 yaş üzeri 40 kadının 48 saat eğitime tabi tutulacaklarını ifade eden ASTODD Başkanı Yelgin Mesci, "Projenin uygulanması ile toplumsal bilincin artırılması ve karar mekanizmalarında daha çok kadının yer almasını diliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 15:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?