22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Başkanların aile saadeti ve kiraz keyfi

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısı için Amasya'ya gelen meclis üyesi belediye başkanları, kiraz bahçesinde dalından hem kiraz yediler hem de eşlerine ikram ettiler.

TBB toplantısı için Amasya'ya gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan'ın davetlisi olarak gittikleri kiraz bahçesinde dalından kiraz yediler. Amasya'ya hayran kaldığını her fırsatta açıklayan Başkan Aytaç Durak, "Bizim çocukluğumuzda Amasya elması vardı. Şimdilerde Amasya kirazı ortaya çıktı. Napolyon kirazının en iyisi de burada. Yeşilırmak burada boşa akmasın, pompalarla yeni bahçe alanları üretmek gerek. Orman Kanunu'nda bir değişiklik yapılarak orman gibi görünen ama bir şey kalmamış bu alanlar teraslar yapıp ağaçlandırılabilir ve küresel ısınmaya katkı sağlanır. Çukurova biraz fazla sıcak, bu kirazlar orada bu kadar iyi olmuyor" dedi.

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan eşi Nurşen Özarslan'a, Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak ise eşi Yıldız Durak'a dalından topladıkları kirazları elleri ile yedirdiler. Yıldız Durak, kendileri için hazırlanan Amasya saç yağlısının tarifini köylü kadınlardan alırken, eline aldığı maşa ile sacın üzerinde yağlı pişirdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 17:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?