6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Bayan sporcuya Vali'den altın

Amasya Vali Celalettin Lekesiz, tekvando pumse dünya dokuzuncusu milli sporcu Tuğçe Bölükbaşı'nı altınla ödüllendirdi.


16-18 Aralık 2008 tarihinde Ankara'da yapılan ve 57 ülkeden 24 sporcunun katıldığı 14-18 Yaş Gençler Tekvando Pumse Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden ve 0.2 puan farkla dünya üncülüğünü kaybederek dünya dokuzuncusu olan milli sporcu Amasyalı Tuğçe Bölükbaşı, Vali Celalettin Lekesiz'i ziyaret ederek, 2009 yılında yapılacak şampiyonada madalya kazanma sözünü verdi.
İl Gençlik ve Spor Müdürü Celalettin Kapçak, Antrenör Nuğman Fırat ile birlikte kendisini ziyaret eden Amasya'nın ilk bayan milli sporcusunu tebrik eden Vali Celalettin Lekesiz, "Gurur duyulacak bir sonuç. Önümüzdeki müsabakalarda arzu ettiğimiz sonuçları alacağına inanıyorum. Bu Amasya'nın ve Türkiye'nin yüzünü ağartan bir sonuçtur" dedi.


Türkiye Şampiyonası'nda 35 sporcu arasında 5. olduktan sonra milli takım kampında yapılan seçmelerde Türkiye'yi temsil etme hakkını kazanan ve Tekvando Pumse Dünya Şampiyonası'na katılarak dünya dokuzuncusu olan Tuğçe Bölükbaşı, "Amacım Türk Bayrağı'nı uluslararası arenada dalgalandırmak. Bundan sonraki müsabakalarda madalya kazanmak için çaba sarf edeceğim" diye konuştu. 15 yaşında olan Tuğçe Bölükbaşı, lise 1. sınıf öğrencisi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 11:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?