5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

BBP'de kongre ertelendi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Amasya İl Başkan Adayı Dr. Ali Kurt, yerel seçimlerde diğer partilerin adaylarının belirlenmesinden sonra durum değerlendirmesi yapacaklarını açıkladı.

27 Aralık tarihinde yapılan BBP Amasya 6. Olağan Kongresi'nin TBMM'de yapılacak bütçe görüşmelerinin aynı tarihe alınması BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bütçe görüşmelerinde mecliste konuşma yapacağını belirten BBP Amasya İl Başkan Adayı Dr. Ali Kurt, kongrenin 3 Ocak tarihine ertelendiğini duyurarak, kendisinden başka adayın olmadığını belirtti.

BBP'nin yerel seçimlerde stratejisinin Türkiye genelinde bütün il ve ilçelerde belediye başkan adayı çıkarmak olduğunu belirten Dr. Ali Kurt, "Belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliklerinde her ilin kendi şartlarına göre hareket etmesi için serbest bırakıldık. Biz Amasya teşkilatı olarak il genel meclisi için adaylarımızı çıkartacağız. Belediye başkanlığı, meclis üyelikleri için diğer partilerin mevcut adaylarına göre durum değerlendirmesi yapacağı. Bize uygun bir aday olduğu taktirde onu destekleyebiliriz. Bizim amacımız, marka şehir olan Amasya'nın marka bir belediye başkanının olması. Yoksa 'ille de benim olsun' mantığı ile körü körüne bir particilik anlayışında değiliz. Kimse bizim düsturumuzu yanlış değerlendirmesin, BBP aday çıkarmaktan aciz değildir. Aradığımız şartlar oluşmadığı taktirde kendi adayımızı çıkartacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 19:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?