5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Bebek dostu il Amasya

Sağlık Bakanlığı ve Unicef işbirliğinde 1991 yılından beri yürütülen Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı çerçevesinde, Amasya Sağlık Bakanlığı tarafından "bebek dostu il" seçildi. 

Program kapsamında güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelere bebeklerini nasıl emdirecekleri konusunda yardımcı olan Amasya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin ve 1. basamak sağlık kuruluşlarının "bebek dostu sağlık kuruluşları" unvanını aldıklarını belirten Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Rüştü Ertosun, "Bugüne kadar yapılan çalışmalar doğrultusunda 1994 yılında Ruhi Tingiz Devlet Hastanesi, 2004 yılında Merzifon Devlet Hastanesi Bebek Dostu Hastane Ödülü'nü aldılar. 2006 yılında ise bebek dostu il unvanını almış bulunuyoruz" dedi. 

Sağlık Bakanlığı'ndan aldıkları ödülle birlikte Vali Celaleddin Lekesiz'i ziyaret eden Sağlık İl Müdürü Mehmet Rüştü Ertosun, Sağlık Müdür Yardımcısı Fatma Ziyagil, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Yüksel Emir ve sağlık kuruluşları çalışanları, Sağlık Bakanlığı tarafından valiliğe verilmek üzere gönderilen plaketi verdi. 

Sağlık çalışanlarını takdirnameyle ödüllendiren Vali Lekesiz, "Amasya'ya bir ödül daha getirdiniz, yeni zirvelere ulaşmak, erişmek lazım. Tüm çalışanları tebrik ederim. Bizim Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi altın bebek ödülünü almaya layık bir hastane. Böyle bir ödül var mı yok mu bilmiyorum, ama bizim hastanemiz bunu hak ediyor. Son yıllarda anne sütünün yerini hiçbir şeyin tutmayacağından her vesileyle bahsediliyor. İlimiz, bunu başarıyla uygulaması sonucu bu ödüle layık görüldü. Bu başarı bundan sonra daha sıkı bir çalışmayı beraberinde getiriyor" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 15:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?