5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Beldeye giriş yasağı

SEYYAR SATICI VE HURDACILARA BELDEYE GİRİŞ YASAĞI

Amasya'nın Uygur beldesinde belediye yöneticileri, bin 100 nüfuslu beldeye seyyar satıcı ve hurdacıların girişini yasakladı.

Amasya-Tokat karayolu üzerindeki beldenin girişine konulan "Kasabamıza seyyar satıcı ve hurdacı girmesi kesinlikle yasaktır. Yasağa uymayan şahıslara belediye zabıtaları tarafından cezai işlem uygulanacaktır" şeklindeki yazı görenlerin dikkatini çekiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP'li Uygur Belde Belediye Başkanı Murat Satılmış, "Seyyar satıcı ve hurdacıların sabahın erken saatlerinden itibaren beldemize gelip gürültü çıkararak satış yapmaları belde sakinlerimizin tepkisini çekti. Yaşanan hırsızlık

olayları da bizleri tedirgin etti. Biz de giriş yasağı kararı aldık. Balık gibi ürünleri satmak için beldemize çok sayıda satıcı geliyor. Belediyemize müracaat ettiklerinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan almaları gereken gıda satış izinlerinin olup olmadıklarına bakıyoruz. Ayrıca vergi mükellefi olup olmadıklarını da inceliyoruz. Devlete vergisini verene satış hakkı sunuyoruz" diye konuştu.

SEYYAR SATICI VE HURDACILARA BELDEYE GİRİŞ YASAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 15:29:01
Güncelleme :29 Nisan 2011 Cuma 16:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali05 IP: 88.247.92.xxx Tarih : 29.04.2011 22:32:04

Bu karar yerinde. Benimde seçim arefesinde tüm köy muhtarlarına ve diğer belediye başknlarına şöyle bir önerim var. Tüm köylerin girişine şöyle bir tabela asılsın." BOŞ VAADLERDE BULANARAK İNSANLARI KANDIRAN,UMUTLARINI ÇALAN VE GÜRLTÜ KİRLİLİĞİNE SEBEBİYET VEREN SİYASETÇİLERİN GİRMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR."