5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Belediye Bandosu 300 metrede çalıyor

Amasya'da 135 yıldır geleneksel olarak sürdürülen Amasya Kalesi'nden verilen Ramazan konserleri, bu sene de Belediye Bandosu tarafından devam ettirildi. 

135 yıldır aralıksız olarak sürdürülen ve kent merkezinden 300 metre yüksekteki Amasya Kalesi'nden konser veren Amasya Belediyesi Bandosu, iftar ve sahur saatlerinden önce 1 saat boyunca son günlerin sevilen parçalarından oluşan bir konser veriyor. Yaklaşık 1.5 asırdır süren bu gelenek sayesinde Belediye Bandosu'nun Türkiye'de ve dünyada tanınır bir hale geldiğini ifade eden Başkan Özarslan, bunun övünülecek bir durum olduğunu söyledi. Bando ekibi, en çok İbrahim Tatlıses ve Tarık'ın Şakşuka isimli parçalarını çalıyor.
Belediye Bandosu'nun 135 yıldan beri kaleye çıkarak konser verdiğini anlatan Başkan Özarslan, "İftardan ve sahurdan 1 saat önce konser veriyorlar. Geçen senenin modası olan parça Şakşuka idi, bu senenin moda parçasını da arkadaşlarımız çalışıyor. Bu özveri isteyen bir çalışma, bu arkadaşlarımız gece-gündüz demeden bu yolları aşarak buraya geliyorlar" dedi. 

Belediye Bandosu tarafından verilen konserin ardından Amasya'da iftar saatini belirleyen ve 143 yıldır geleneksel olarak atılan topun fitilini ateşleyen Başkan Özarslan, heyecandan topu geç ateşledi. Topun fitilini ateşledikten sonra aceleyle kaleden çıkarak kaçmaya başlayan Başkan Özarslan, geç de olsa kentin iftar saatini belirleyen topun atışını yapmış oldu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 12:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?