22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Belediye bandosu görev başında

Amasya'da, 136 yıl önce davul-zurna ile başlayan ve günümüzde belediye bandosu tarafından iftar ve sahur saatleri öncesinde Amasya Kalesi'nden verilen konserler, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte yeniden başladı.

136 yıl önce başlayan ve bu zamana kadar hiç aksamadan devam eden geleneksel Amasya Kalesi Ramazan konserleri, bu sene de belediye bandosu tarafından verilmeye başlandı. 14 kişilik belediye bandosu ekibi, ellerine aldıkları enstrümanları ile yaklaşık 300 metre yükseklikteki Amasya Kalesi'ne tırmanıyorlar. Amasya'ya en hakim noktada bulunan Amasya Kalesi'nde iftardan 1 saat önce başlayan konserler kent merkezinde Amasyalılar tarafından ilgi ile dinlenirken, konserin başlaması ile birlikte kentteki ev hanımları da iftar sofralarını kurmaya başlıyorlar.

İlk önce marşlar ile başlayan konser, daha sonra vatandaşlar daha önceden aldıkları bando şefi Hüseyin Aylak'ın telefonuna mesaj atarak istedikleri parçayı belirtiyorlar. Vatandaşların isteklerini kırmayarak yerine getiren belediye bandosu, özellikle son günlerin trendi olan hareketli parçaları seslendiriyorlar. Oyun havalarının da yer aldığı konser, iftardan 15 dakika önce sona eriyor ve aynı işlem sahurdan 1 saat önce yeniden başlıyor.

Ramazan aylarının Amasya'da bir başka zevkli geçtiğini ifade eden Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Diğer illere göre çok farklı geçiriyoruz Ramazan ayını. 7 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olan kentimiz 13 medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Dolayısıyla Ramazan aylarında yıllardır çok önemli faaliyetler yapılmaktadır. Bandomuz 136 yıldır geleneksel olarak Amasya Kalesi'nden konserler veriyor. Amasyalılar da bu konserlerin başlaması ile birlikte iftar sofralarını hazırlamaya başlıyorlar" dedi.

Kendilerini arayan vatandaşların isteklerini kırmadıklarını belirten bando şefi Hüseyin Aylak, "Biz konserlere başladığımız zaman cep telefonlarımıza vatandaşlardan mesaj geliyor. Herkes istediği parçayı buradan duymak istiyor. Bizde vatandaşların istedikleri parçaları seslendiriyoruz. Güncel parçalarında yer aldığı konserlerimizde her türlü parçayı seslendirebiliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 11:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?