7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Belediyeden 3 yeni eser daha

Amasya Belediyesi tarafından hazırlanan kültür yayınlarına 3 yeni eser daha kazandırılırken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Menç, 2009 yılı programlarında Amasya kültürüne yeni kitaplar kazandırmaya devam edeceklerini açıkladı.


Amasya Belediyesi tarafından 2008 yılında ilk 5 cildinin basımı gerçekleştirilen Hüseyin Hüsameddin Efendi'nin kaleme aldığı 'Amasya Tarihi' isimli eserin geri kalan 7 cildinin daha basımı gerçekleştirileceğini ve toplam 12 ciltin tamamlanacağını açıklayan Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Menç, "Amasya Tarihi'nin geri kalan 7 ciltlik kısmının basımının Hüseyin Hüsameddin Efendi'nin ölümüm 70. yılına denk gelmesi de eserin tamamlanmasına ayrı bir değer kazandıracak" dedi.
Amasya Belediyesi kültür yayınlarına yeni bir halka olarak Osman Fevzi Olcay'ın Osmanlıca olarak yazdığı 'Amasya hatıraları' isimli eserinin Turan Böcekçi tarafından günümüz Türkçesine çevrildiğini belirten Hüseyin Menç, "Amasya'nın 1900 ve 1965 yılları arasında sosyal ve ahlaki durumunu, gelenek ve göreneklerini, o tarihlerde yaşayanların sosyal hayatları hakkında bilgilerin aktarıldığı eser yine 2009 yılı içerisinde Amasyalı ile buluşturulacak" diye konuştu.


Atatürk'ün Amasya'ya gelişinin 90. yılı anısına kendisinin hazırladığı "Atatürk ve Amasya' isimli bir fotoğraf albümünün Amasya Belediyesi kültür yayınları arasında bastırılacağını açıklayan Menç, "Atatürk'ün Amasya'ya geldiği muhtelif tarihlerde çekilen fotoğraflardan derlenen albümde ilk defa birbirinden değerli fotoğraflarda yer alacak. Bu eser içinde Atatürk'ün Amasya ziyaretleri sırasında ulusal basında yayımlanan haber ve fotoğrafların yer aldığı o günkü gazete kupürlerine de yer verilecek" şeklinde konuştu.


Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Menç, Amasya kültürüne önemli katkı ve kaynak olacak bu yayınlar ile belediye kültür yayınlarının sayısının 20'ye ulaşacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 18:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CELALETTİN KAÇ IP: 78.160.141.xxx Tarih : 15.01.2009 22:42:06

geçen bir esnafın lafı hala kulaklarımda.bu ilde acilen grevine son verilmesi gereken kişiler hüseyin menç ve hamdi yanıktır. herkes yok meydan sizemi kaldı hüseyin bey.buyıl belediyenin bastırdığı kitapların bir maliyetini ve nereye bastırıldığınıda bir açıklarmısın. emeklisinin ikramiyesini veremeyen, caddelerinin ortasına refüj yaptıramayıp insanların hayatını tehlikeye atan, piyasaya trilyonluk borçlarını deyemeyen bir belediye habire kitap bastırıyor. bu işte bir gariplik varda!..