7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Belediyeden baca uyarısı!

AMASYA BELEDİYESİ'NDEN BACA YANGINI UYARISI

Amasya Belediyesi, soba ve kaloriferlerin kullanılmaya başlandığı bu günlerde vatandaşları muhtemel ı baca yangınlarına karşı önlem almaları konusunda uyardı.

Amasya Belediyesi olarak olası baca yangınlarına karşı önlemler aldıklarını belirten Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, “Biz, muhtemel yangın olaylarının önüne geçmek amacıyla baca temizliğine son derece önem veriyoruz. Dileyen vatandaşlarımızın ve apartman sakinlerinin konutlarının bacalarını temizlemek için itfaiye ekiplerimizi görevlendirdik. Cüzi bir ücret karşılığı bacaları temizliyor ve muhtemel can ve mal kayıplarının yaşanabileceği yangın felaketlerine karşı önlem almış oluyoruz” dedi.

2009 yılının ilk gününden bu yana Amasya şehir merkezinde 15'i elektrik kontağının şase yapması sonucu olmak üzere 26 adet ev yangını çıktığını ve ayrıca 23 adet baca yangınının meydana geldiğine dikkat çeken Akbaş, “Yangın felaketinin her an nerde olabileceğini bilemeyiz. Ancak bacaların temizlenmesi ve benzeri önlem alarak bu riski minimum seviyeye indirmek bizim elimizde” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 13:05:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 17:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?