5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Belediyeden öğrencilere burs ve yardım

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, bu sene de eğitim yardımlarını sürdüreceklerini açıkladı.


Belediye Başkanı İsmet Özarslan yaptığı açıklamada, içerisinde küçük öğrencilerin faydalanmaları için diş macununun da bulunduğu kırtasiye yardımlarını okullara teslim edeceklerini açıklayarak, üniversite öğrencileri için burs hazırlıkları içerisinde olduklarını belirtti. Üniversite öğrencilerinin burs başvurularında geçen sene yaşanan aksaklıkların bir daha yaşanmaması için merkez doğumlu olmalarının özellikle dikkate alınacağını söyleyen Başkan İsmet Özarslan, "Amasya merkez doğumlu olan 550 öğrencimize 8 ay boyunca 50 YTL'lik burs vereceğiz" dedi.


Amasya'da yol kenarında bulunan okullar için alt ve üstgeçit yapılması konusunun üzerinde titizlikle durduklarını ifade eden Özarslan, "Anayol kenarında bulunan Abdurrahman Kamil İlköğretim Okulu öğrencilerinin kullanması için alt geçit çalışması devam ediyor, bu yapı 2 ay içerisinde tamamlanacak. Aynı durumda olan Mehmetçik İlköğretim Okulu'nun önüne kısa zaman sonra üst geçit çalışmasına başlanılacak. Bu iki geçit çalışması Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Merkezde bulunan Ziyapaşa İlköğretim Okulu'nun önüne ise biz belediye olarak üst geçit yapacağı, projesi hazırlanma aşamasında" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 16:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasemin cenci IP: 81.214.207.xxx Tarih : 14.09.2008 21:18:51

sayın büyüklerim ben merzifon sağlık meslek lisesinde okumaktayım belediye bursundan yararlana bilir miyim?Ve başvuru tarihlei hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim