5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Belediyeler gözünü AB hibelerine dikti

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), belediyelerin Avrupa Birliği'nin (AB) verdiği hibelerden daha fazla faydalanmaları için harekete geçti.


AB tarafından verilen hibelerden belediyelerin daha iyi faydalanmaları adına AB projelerini takip etmek için Brüksel'de ofis açma yöntemine başvuran TBB, geç kalınmış ofis projesini harekete geçirmek için birlik yönetim kurulu üyesi Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan ve beraberindeki belediye başkanlarından oluşan heyet aracılığıyla girişimlere başladı.


TBB adına Brüksel'de ofis açmak için incelemelerde bulunduklarını, Bürüksel'de bulunan Romanya ve İsveç'e ait ofisleri ziyaret ettiklerini belirten Başkan İsmet Özarslan, Türkiye'nin bu zamana kadar Brüksel'den bu işleri takip etmemesinin çok büyük bir kayıp olduğunu ifade etti. Romanya'nın 2 sene içerisinde takip bürosu aracılığı ile faydalandığı projelerden toplam 20 milyar euro gibi bir hibe aldığını da öğrendiklerini söyleyen Başkan Özarslan, "Belediyeler adına AB projelerini takip etmek için Brüksel'de ofis açmamız şart oldu. Dışişleri Bakanlığı'na resmi yazıyla başvurduk, cevabı gelir gelmez ofisimizi açacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 15:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Celalettin Sami YAYALAR IP: 88.248.255.xxx Tarih : 5.12.2008 11:03:54

Sn.Yetkili, Atık Lastik ve Plastikten Petrol ureten Teknolojik makinalar Disbiratoruyum. (20.Ton Atık Las.Plas.ten 18 Ton BENZİN,MAZOT)uretiyor.bu teknoloji ile belediyeler hem coplerininden cıkan atık las.plasçkurtulacagı gibi hizmet araclarının kullanımındaki petrolu koik bir rakkamlan maliyet ederken hava kirliligi ve dogada 350,400 senede kaybolmayan plastiklerin dogaya sıfır zararla katkıda bulunuyor.Belediyelerin amma hibe ile amma bireysel olarak dunya Exsim Baankası yardımı ile sıfır faizli AB neninde destekledigi bu Teknolojiyi bilgelerinize arz ederim.YAYALAR ORG ye girerseniz daha fazla bilgi icin SAYGILARIMLA,