16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Belediye'ye tarihi hizmet binası

Amasya'nın Merzifon İlçe Belediyesi, tarihi bir binayı onararak hizmet binası haline getirme çalışmalarını sürdürüyor. 

Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, ecdat emaneti tarihi binanın tarihi dokusunu bozmadan restore ettiklerini ve çevre düzenlemesini yaptıklarını söyledi. Aydınlı, "Binanın restorasyonunun bitmesiyle belediyemiz yeni bir hizmet binasına kavuşmuş olacak" dedi. 

Başkan Aydınlı, yaptıkları çalışmalarla ilgili de şu bilgileri verdi: "Bu yıl imarda park alanı olarak görünen 14 adet parkımızı da hayata geçireceğiz. Yapılacak olan park alanlarımızın oturma gurupları ve gerekli oyun ekipmanlarını şimdiden aldık. Ayrıca yeni yapacağımız parklarımıza kesilecek olan ağaçları modern ekipmanlarla söküp park alanlarımızı anında yeşillendiriyoruz. İlçemize yapılacak olan Akıllı Hastane için 34 dönümlük bir alanı tahsis etmiştik. Şu anda hastane alanının çevre düzenlemeleri devam ediyor. Bir yandan da TOKİ, askeri havaalanının sivil trafiğe açılması, doğalgaz, otel yapımı gibi projelerinde takibini yapıyoruz."
iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 10:42:25
Güncelleme :21 Mayıs 2007 Pazartesi 10:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samed özbülbül IP: 85.104.204.xxx Tarih : 23.05.2007 15:45:47
sayın belediye başkanımız sayın mehmet kadri aydınlıya böyle bir belediye yaptıgı için şahsım adına ve merzifon halkı adına cok teşekkür derim.calışmalarının devamını diyorum ...