6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Beste yarışması başladı

Amasya Valiliği tarafından düzenlenen 5. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması başladı.


Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, düzenlediği basın toplantısıyla 5. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'nın startını verdi. Amasya'nın binlerce yıllık tarihsel yolculukta bağrından çok sayıda sanatçı ve sanat eseri çıkardığını ifade eden Vali Lekesiz, "Giriftzen Asım Bey, Nihal Erkutun, İrfan Özbakır, Sadün Aksüt, Kutlu Payaslı, Özgen Gürbüz, Mahmut Oğul, Turhan Taşan, Dr. Hüsamettin Olgun, Salih Korkmaz gibi ünlü bestekar ve güfte şairleri yetiştiren Amasya'da beste yarışması gibi nitelikli
bir kültür organizasyonunun, Atatürk'ün 'Temeli kültürdür' diye tanımladığı Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda en önemli kilometre taşlarından birisi olan Amasya'da yapılması ayrı bir anlam ve önem taşımaktadır. Bu yarışmanın gerçekleştirilmesiyle hem tarih ve kültür kenti olan Amasya'nın tanıtımına katkı sağlamayı hem de Türk kültürüne ve onda çok müstesna bir yer tutan Türk müziğine hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Amasya Valiliği olarak ilimizin kültürel ve sanatsal yönlerini tanıtmak, bestecileri
yeni eserler üretmeye teşvik etmek, böylece de Türk Sanat Müziği repertuarına yeni eserler kazandırmak amacıyla Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'nı her yıl düzenlenmekteyiz. Daha önce dört defa tertip edilmiş ve sanat çevrelerince büyük ilgi ve takdir toplamış olan beste yarışmasının beşincisini, bu yıl daha büyük bir organizasyon ile gerçekleştirme arzusundayız" diye konuştu.
Kamuoyunun ve müzik camiasının yakından izlediği beste yarışmasının dördüncüsünün finalinin geçen yıl Haziran ayında Amasya Tamimi'nin imzalandığı Saraydüzü Kışlası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildiğini belirten Vali Lekesiz, "Yarışmaya seçici kurul üyeleri, jüri üyeleri, Amasya Valiliği mensupları ve bunların birinci ve ikinci derece yakınları dışındaki herkes katılabilecektir. Yarışmaya katılacak eserlerin teslim tarihi en geç 24 Nisan 2009'dur.

Dereceye girenlerin tespiti veödül töreninin, finalist on eserin tanınmış sanatçılar tarafından halk huzurunda ve jüri önünde seslendirilmesiyle Haziran ayı içinde yapılması planlanmaktadır. Finale kalan eserlere, birincilik ödülü olarak 5 bin lira, ikincilik ödülü olarak 4 bin lira, üçüncülük ödülü olarak 3 bin lira ve mansiyon olarak yedi esere bin 500'er lira para ödülü verilecektir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 19:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?