6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Bin çocuktan 3'ü kalp kastası

Amasya Tabip Odası Başkanı Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, dünyaya gelen her bin çocuktan 3 tanesinin kalp hastası olarak doğduğunu söyledi.


Amasya Vedia Zeren Anaokulu'nda küçük öğrencileri sağlık taramasından geçiren Uzm. Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, bu tip kontrollerde daha önceden tespiti yapılmamış hastalıkların basit kontroller ile tespitinin yapılarak ailelerin çocuklarında olan hastalıklardan haberdar olmalarının sağlandığını belirterek, özellikle kalp hastalığının belirtilerinin çocuklarda saptanmasının zor olduğunu, bunun farkında olmayan ailelerin farkında olmalarının sağlandığını ifade etti.


Dünyada doğan bin çocuktan 3 tanesinin doğuştan kalp hastası olarak hayata başladığını söyleyen Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, kalp zarı iltihabı, kalp kapağı iltihabı gibi mikrobik kalp hastalıklarında ise bu oranın daha da artığına dikkat çekerek, 0-2 yaş arası süt çocuklarında kalp hastalığı belirtilerinin çocuğun büyümemesi, kilo alamaması, morarması ve baş çevresinin çok terlemesi olarak dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, kesin tanının da uzman doktor tarafından yapılacak ultrason kontrolünden sonra konulacağını belirtti.
 

İha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 22:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?