5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Bir Fidan Bir Öğrenci

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik ağaç sevgisi ve çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği genelge gereği Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü bir çalışma başlattı.

İlköğretim okulu öğrencilerinde ağaç sevgisi ve çevre bilincini geliştirmek, tohumdan meyve fidanı yetiştirmek ve yetiştirilen fidanları dikmek amacıyla üniversite, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi işbirliği ile Bir Fidan Bir Öğrenci Projesi düzenlendiği ve proje ile öğrencilerin öğretim programları kazanımlarını edinmelerinin yanı sıra çevrenin ağaçlandırılması ve ülke ekonomisine katkı da sağlanacağı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gönderilen genelgede belirtildi.

Genelgenin ardından harekete geçen Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü proje ile ilgili Bir Fidan Bir Öğrenci Proje Koordinasyon Merkezi oluştururken, ilköğretim okulu öğrencilerinin ceviz taneciklerinden fidan üretebilmeleri için gerekli hazırlıklar yapıldı. Ceviz taneciklerinin ekilebilmesi için hazırlanan poşetler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve merkez ilköğretim okulu müdürlükleri tarafından Gazi İlköğretim Okulu'ndan teslim alınarak öğrencilere dağıtımı yapılabilecek.

Bir Fidan Bir Öğrenci Projesi için yönetici, öğretmen ve öğrencilere ceviz taneciklerinin ekimi ve bakımı ile ilgili bilgilendirmenin yapılacağı bildirilirken, okullarda kurulacak ekiplerce projenin takibinin yapılarak 30 Ocak 2009 tarihine kadar proje ile ilgili ilk raporların hazırlanacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 21:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?