6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Bir kontör dolandırıcılığı daha

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tüm uyarılarına rağmen Amasya'da bir vatandaş, kendisine telefon açan ve emniyet müdürü olduğunu söyleyen şahıs tarafından dolandırıldı.

 
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün cep telefonlarına mesaj göndererek yaptığı uyarılara rağmen kontör dolandırıcıları vatandaşları dolandırmaya devam ediyor. Cep telefonlarına, "Sizi arayarak kendilerine kamu görevlisi olarak tanıtan ve çeşitli bahanelerle kontör göndermenizi isteyen kişilere itibar etmeyiniz" şeklinde mesaj gönderen Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu mesajını dikkate almayan Amasyalı bir vatandaş, kendisini arayan ve emniyet müdürü olarak tanıtan şahıs tarafından dolandırıldı.
Edinilen bilgiye göre, Suluova'da meydana gelen olayda F.Ö. isimli şahsı evinin telefonundan arayan kimliği belirsiz şahıs, F.Ö.'ye emniyet müdürü olduğunu ve cep telefonundan birilerinin aranarak küfür edildiğini söyleyerek, cep telefonu numarasını istedi. Ev telefonunu kapattıktan sonra kendisini emniyet müdürü olarak tanıtan şahısın cep telefonundan aradığını beyan eden F.Ö., kullandığı telefondan küfür edenlerin tespit edilmesi için şahısın kendisinden 13 adet kontör kartı isteğini ve kendisinin de aldığı kontör kartlarının şifrelerini telefon aracılığıyla şahsa verdiğini ifade ederek dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu. Polis olayın ardından F.Ö.'yü arayan numaranın kullanıcısını aramaya başladı. Soruşturma sürüyor

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 17:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?