16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Bisikletli şehir turu

Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenlediği bisikletli şehir gezisine çok sayıda Amasyalı katıldı. 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tertip edilen program kapsamında bisiklet kullanımının teşviki, bisiklet sporunu sevdirmek ve kentte yaşanan trafik sorununun önüne geçmek için düzenlenen bisikletli şehir turuna Vali Celaleddin Lekesiz, Vali Yardımcısı Ahmet Erdoğdu, Spor İl Müdürü Erdal Özkul, TEMA Vakfı Başkanı Turgut Umur ve yaklaşık 700 bisikletli katıldı. Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan bisikletli kalabalık, daha önceden trafiğe kapatılan yaklaşık 5 kilometrelik parkurda hep birlikte bisiklet sürerken, kalabalık nedeniyle küçük çaplı kazalar meydana geldi. 

Parkurun tamamını grubun önünde giderek tamamlayan Vali Celaleddin Lekesiz, Amasya şehir merkezinde 28 bin motorlu bulunduğunu söyledi. Şehir merkezinde otomobil park kapasitesinin ortalama 400 olduğunu belirten Vali Lekesiz, "Belediye otopark yapmaya çalışıyor. Ancak, bir taraftan arsa sorunu yaşanıyor. Bulunan arsaların inşaatından ise tarihi eser çıkıyor. Bu nedenle otopark sorunu kısa zamanda da çözülebilir olarak gözükmüyor. Amasya'daki trafik sorununu çözmek için, spor için, sağlıklı yaşam için, çevre için başta Bahçeleriçi, Ellibeşevler mahalleleri gibi mahallelerden işine giden insanlar bisiklet kullansınlar. Bugünden itibaren bu kampanyaya destek verelim. Bugün bu kalabalığın anlamı, bisiklete binmenin ayıp olmadığını, sosyal sınıf itibariyle bir sınıf düşmesi olmadığının da Amasyalılar tarafından tasdik edilmesidir" dedi. 

Parkurun sonunda katılımcılara kurayla 5 adet bisiklet dağıtımı yapıldı.
iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2007 Pazartesi 11:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?