5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Bu avans ilaç gibi geldi

Amasya Pancar Ekiciler kooperatifi Başkanı Dünya Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir’in çiftçilere yaptığı jest ilaç gibi geldi. Gümüşhacıköy İlçesinin pancar çapa avansı çiftçilere dağıtıldı.

Tüm pancar ekicileri zor durumda kendilerine destek veren Mahmut Demir’e teşekkür etti.
Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi'ne bağlı üyelerin pancar üretim sözleşmesinde Haziran ayında ödenmesi gereken 'çapa Avansı'nın 12-18 mayıs tarihleri arasında ödendiğini belirten Demir, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çiftçilerimizin ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda hareket ettik. Bu amaçla yıllardır yapılamayan bir uygulama ile gününden önce şeker dağıtımını bitirdik. çapa avansının dağıtımını da ekim ekim sözleşmesinde belirtilen günden önce başlatarak kısa sürede tamamladık. Bu dağıtılan paralar sizlerin parasıdır. Biz haklının hakkını alıp, haksıza vermeye değil, haklının hakkını korumak için buradayız. yoksa birilerini veya kendimizi zengin yapmaya gelmedik" diye konuştu.

Pancar Üretim Sözleşmesi'ne göre belirli dönemlerde ayni ve nakdi avans dağıtımının yapıldığını kaydeden Demir, bugüne kadar pancar eken çiftçiye ödenen ayni ve nakdi yardımların tutarının 18 trilyona ulaştığını bildirdi.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Amasya
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2005 Pazartesi 15:00:02
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 12:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?