5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Bu evde sohbete doyum olmayacak

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özaslan tarafından sosyal kültürel hizmet olarak görülen “Sohbet Evi” halka açıldı.

Sultan Beyazit camii,İki büyük kubbe ile örtülü olan caminin mihrap, minber ve taç kapısı beyaz mermerden özenli bir biçimdegünümüze kadar özelliği korunan , Osmanlı mimarisinin nadide örneklerinden olan Sultan Beyazit Camii'nin , külliyesi içinde yer alan ve ve aşevi olarak kullanılan yerle bitişik alan ,Amasya Belediye Başkanlığınca sohbet odası olarak ayarlandı.

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Sultan Beyazıt camiinin , Amasya tarihinde önemli bir yeri olduğunubelirterek, “ Bu tarihi mekanda ibadet eden vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz sohbet odasında namaz öncesi ve namaz sonrası belediyemiz tarafından çay servisi yapılacak ve insanlarımız modern olarak tanzim edilen bu sohbet odasında sohbetlerini de gerçekleştirmiş olacaklardır.” dedi.

Amasya Belediyesi tarafından tanzim edilen Sohbet Odasının açılışına Amasya milletvekili Hamza Albayrak, Amasya İl Müftüsü Selami Emen ve kalabalık Amasya halkı katıldı.
Bazı vatandaşların, dini sohbet odasının, amacına farklı hizmet edeceği endişesi taşıdıklarını ve bu yüzden tepkili yaklaştıkları belirtildi. Bu tarihi alanda bu tür faaliyetin uygun olmadığı bildirildi.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Amasya
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 12:22:27
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 21:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?