6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Bu markette para geçmez

AMASYA BELEDİYESİ'NDEN SOSYAL MARKET

Amasya Belediyesi bünyesinde kurulan Hayatcan Derneği, Amasya'daki ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanabilecekleri gıda ve giysi bank uygulamasını hayata geçirdi.

Gıda ve Giysi Bank'ın açılışını AK Parti Amasya Milletvekilleri Akif Gülle ile Dr. Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve AK Parti Amasya İl Başkanı Mustafa Çiftçi yaparken, yerel yönetimlerin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal projelere de imza attıklarını belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Biz Amasya Belediyesi olarak oluşturduğumuz sosyal market ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her türlü gıda ve giysi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri süpermarket kalitesinde bir mekan oluşturduk. Muhtarlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde belirlenen vatandaşlarımız alacakları kartlarla, belirli periyotlarda marketten yararlanabilecekler" dedi.

Gıda, temizlik, giyim ve benzeri tüm ürünlerin maliyet bedeli üzerinden faturalı olarak bağış yapan firmalardan teslim alındığını ifade eden Başkan Özdemir, "Marketimizde yer alan tüm ürünler titizlikle kontrolden geçirilmektedir. Özellikle gıda ürünleri gıda denetim uzmanları tarafından kontrol edilir. Kayıt edilen ürünlerin her biri için ayrı barkot numarası verilir. Bu barkot sayesinde bağışlanan ürünün fiyatı, kimden geldiği ve kime gittiği takip edilir. Ayrıca bu durum bağışların istendiği zaman kontrol ve takibini kolaylaştırır" diye konuştu.

Sosyal marketin açılışını yapan AK Parti Amasya Milletvekilleri Akif Gülle ile Dr. Avni Erdemir, marketi gezerken bağış kumbarasına 50'şer lira para attılar. Sosyal market hizmetinden yaklaşık bin 500 ailenin istifade edebileceğini belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, ihtiyaçlarını alan yaşlı vatandaşların evlerine kadar servisle götürüleceğini sözlerine ekledi.

AMASYA BELEDİYESİ'NDEN SOSYAL MARKET
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 18:02:02
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 23:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?