7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Bünyamin Gezer öğrencilerle buluştu

Turkcell Süper Lig hakemi Bünyamin Gezer, hakemler olarak eleştirilere açık olduklarını, ancak kişilik haklarına saldırılmaması gerektiğini belirterek, "Ben spor yorumcusu olsam hakemlerin kişilik haklarına saldırmam" dedi.


Memleketi Amasya'da Amasya Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansa katılan Süper Lig hakemi Bünyamin Gezer, hakemlik konusunda beden eğitimi bölümü öğrencilerine seminer verdikten sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.

Gezer, bir soru üzerine, en beğendiği Türk futbolcunun ismini vermek istemediğini, ama en beğendiği yabancı futbolcunun Aurelio olduğunu, çünkü Türkçe konuştuğunu ve İstiklal Marşı'nı söylediğini ifade etti. Bir öğrencinin Türkiye'de eski hakemlerin spor yorumculuğu yaptığını, kendisinin de ileride spor yorumcusu olup olmayacağı şeklindeki soruya Gezer, "Önümde daha 10 senem var, 10 sene sonra nasıl bir yol çizerim, nasıl bir teklifle karşılaşırım bunu bilmiyorum.

Ben spor yorumcusu olmam demiyorum, ama olursam kimsenin kişinin haklarına saldırmadan yorum yapacağıma eminim. Bizi tartışsınlar, bizi yargılasınlar, ama bizim kişilik haklarımıza saldırmasınlar. Yoksa tabii ki yanlış kararlarımızı tartışacaklar. 10 sefer izleyip karar veremediğin halde hakemi suçlama.

Her taraftan kamera ile takip ediyorsun 'Penaltı gibi, hakem bunu vermeliydi' diyorsun. Bunu yapma, hakem bunu 1 kere görüyor. Onlar da yıllarca hakemlik yaptılar. Bazı pozisyonlarda hakem öyle görmek zorunda kalıyor, başka şansı yok. Bunu herkes o görüş açısından öyle görür. Siz farklı kamera açılarından görerek hakemi yargılarsanız, biz buna isyan ediyoruz bazen. Kişilik haklarımıza saldırı olduğu zaman üzülüyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 16:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?