5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Canavar 5 can aldı

Amasya’nın Göynücek İlçesi Amasya Karayolu’nun 1. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında, 5 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi de yaralandı.

Göynücek istikametinden gelerek Amasya istikametine gitmekte olan Cemal Kiraz yönetimindeki Göynücek Belediyesi’ne ait 05 EH 374 plakalı küçük otobüs ile karşı istikametten gelen Ömer Taşdelen’in kullandığı 05 M 0585 plakalı minibüs, yağış nedeniyle yolun kaygan olmasından dolayı çarpıştı. Kazada 5 kişi öldü, 32 kişi de yaralandı.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, minibüs yolcularından Zehra Erkeşe (55) isimli vatandaş olay yerinde hayatını kaybederken, yine minibüs yolcularından Aysel Davulcu, Abdullah Doğan ve minibüs sürücüsü Ömer Taşdelen, kaldırıldıkları Amasya Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
Kazada çeşitli yerlerinden toplam 32 kişi yaralanırken, bu yaralılardan büyük bir kısmı Amasya Devlet Hastanesi’nde kaldırıldı. Durumu ağır olan 4 kişi, Samsun Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Kaza sonrasında İl Jandarma Alay Komutanı Albay Abdullan Doğan ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Yıldız ile birlikte yaralıları ziyaret eden ve acil serviste hizmet veren Başhekim Dr. Hacı Ali Kahyaoğlu’ndan bilgi alan Vali Yardımcısı Hikmet Aydın, ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğünü belirtti.

Vali Yardımcısı Aydın, "Göynücek’in çıkışında, 2 araç, yolun yağışlı olması nedeniyle kaza yaptılar. Yaklaşık 36 kişi kazaya maruz kaldı. Bunlardan 5 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yoğun bakımda. Diğer yaralılar da hastanemiz tarafından tedavi altına alındılar. İnşallah daha da kötü bir durum ile karşılaşmayız" dedi.

Kazada hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınları hastaneye akın ederken, hayatını kaybedenlerin yakınlarının feryatları acil servisi inletti.

Belediye otobüsü ile köy minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaralanan 32 kişinin isimleri şöyle:

Alanur Cansız, Belgizar Ergişi, Arzu Yüksektepe, Şehriban Çiftçi, Harun Yıldırım, Seher Ergişi, Hilmiye Kurt, Mustafa Türk, Gülşah Şeremet, Recep Yüksek, Mahide Tutanak, Abdullah Mısırlı, Haydar Mısırlı, Celalettin Kapısız, Ertan Sezer, Tarkan Karahan, Ali Altıntaç, Filiz Uzuner, Sevda Doğan, Mehmet Kömürcü, Uğur Elmas, Emine Tank, Pınar Tank, Adil Yaman, Nurdane Öksüz, Ahmet Öksüz, Gökçe Alaboğa, Hasibe Koçalan, Mustafa Davulcu, Cemal Kiraz, Reyhan Ekşi ve 4.5 aylık hamile olan Seher Cansız.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 12:09:46
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 15:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?