6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Çay keyfi tarlayı yaktı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde çay içmek için ateş yakan çiftçilerin yaktığı ateşten sıçrayan kıvılcımlar buğday tarlalarını yaktı.

Edinilen bilgilere göre, Merzifon Elmayolu köyü Aşağı Kışla mevkisinde Arif P. isimli şahıs tarlada çalışırken çay demlemek için ateş yaktı. Arif P.'nin yaktığı ateşten rüzgarında etkisiyle sıçrayan kıvılcımlar Behzat C. isimli şahısın tarlasında bulunan buğdayları tutuşturdu. Olay yerine gelen itfaiye ve köylüler tarafından yangına müdahale edilirken, 6 dönümlük buğday tarlasının yandığı ve tahmini 3 bin liralık maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

Elmayolu köyünde aynı gün, aynı saatte Aşır S. isimli çiftçinin tarlada çalıştığı esnada çay içmek için ateş yakması ve yaktığı ateşten sıçrayan kıvılcımların tutuşması sonucu Ali G. isimli şahısın buğday ekili tarlası yandı. Çıkan yangın yine itfaiye ve köylüler tarafından kontrol altına alınırken, yanan 2 dönümlük arazide tahmini bin 100 liralık maddi hasar meydana geldiği tespit edildi. Jandarma her iki olayla ilgili soruşturmaları sürdürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 19:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?