16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

ÇEKÜL'ün kültür elçilerine sertifika

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Vakfı'nın (ÇEKÜL) 2003 yılından bu yana yürüttüğü "Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı" kapsamında Amasya'da 3 gündür eğitim gören ilköğretim 6. sınıf öğrencisi 20 çocuk, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. 

Kentlilik bilincinin ve kültürel kimlik duygusunun gelişmesi, yaşadıkları kentin kültürel zenginliğinin farkına varmaları amaçlı eğitime katılarak, ÇEKÜL Vakfı Proje Koordinatörü Yeşim Dizdaroğlu ve proje eğitmenleri Gamze Çırakman ve Zişan Karcı, tarihi çevrenin korunması ve tanıtılmasıyla ilgili bilgiler alan Amasyalı çocuklar, 3 günlük süren eğitimin ardından sertifikalarını Bimarhane'de düzenlenen törenle aldı. 

Muğla, Kayseri ve Urfa'nın ardından Amasya'da 3 günlük eğitim çalışmalarını tamamladıklarını açıklayan Proje Koordinatörü Yeşim Dizdaroğlu, bundan sonra Bartın ve Kars'ta da devam edecek eğitim programı içerisinde 'Kültür Nedir, Kültürel ve Doğal Mirasın Korunması' konularını anlatacaklarını, böylece çocukların yaşadıkları kentteki tarihi, kültürel ve doğal çevreyi tanıma fırsatını bulduklarını, ailelerinde bundan faydalandığını söyledi. 

Vali Yardımcısı Ahmet Erdoğdu, Belediye Başkanı İsmet Özarslan'ın katıldığı programda eğitimlere katılan 20 öğrenci, Çekül Vakfı tarafından hazırlanan sertifikalarını aldı.
iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 10:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?