5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Çelik'ten 'eğerle meğer' hikayesi

Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, "Eğerle meğeri evlendirmişler, keşke diye nurtopu gibi bir çocukları olmuş. Biz, eğerle meğerle siyaset yapmıyoruz" diyerek, siyasetin profesyonellik gerektirdiğini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temel atma törenine katılmak için dün akşam Amasya’ya gelen Bakan Hüseyin Çelik, bu sabah Vali Erhan Tanju ve Belediye Başkanı İsmet Özarslan’ı makamında ziyaret etti.

Bakan Çelik, ziyaret esnasında bir gazetecinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kendisinin bakacağı ile ilgili sorusu üzerine, "Kimin hangi bakanlıkta oturması gerekeceğine sadece 1 kişi karar verir, o da Başbakan’dır. Bize nerede iş düşerse biz orada çalışırız. Ben böyle spekülasyonlara falan çok fazla itibar etmiyorum. Bazı insanlar temennisini dile getiriyor. Bazı insanlar da yazacak bir şey bulamıyorlar, o yüzden bunları yazıyorlar. Eğerle meğeri evlendirmişler, keşke diye nurtopu gibi bir çocukları olmuş. Biz eğerle meğerle siyaset yapmıyoruz. Siyaset rasyonellik gerektirir. Bu soruyu Başbakan’a sormanız gerek. Ama Başbakan’a sorsanız da böyle bir cevap alamazsınız. Böyle bir şey söz konusu değil. Şu anda ben Milli Eğitim Bakanıyım. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın vekaleti bana tevdi edildi. Yeni bir bakan atanıncaya kadar eski tecrübelerime dayanarak hizmetin yürütülmesi için bana düşen ne ise yapmaya çalışacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 13:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEFER IP: 81.215.135.xxx Tarih : 23.03.2005 17:08:15
EVET GÜZELDİ BAŞKANIM