6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Çelik'ten Lekesiz'e ziyaret

Amasya Defterdarı Mehmet Baki Çelik, Vergi Haftası nedeniyle Vali Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret ederek günün anısına plaket takdim etti.


Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi için 1990 yılından bu yana kutlanan 'Vergi Haftası' dolayısıyla Amasya Defterdarı Baki Çelik ve Amasya Defterdarlığı personeli, Vali Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti.

Vali Celalettin Lekesiz'e Vergi Haftası dolayısıyla hazırlanan plaketi veren Defterdar Baki Çelik, hafta süresince ülke kalkınması içinde devletin en büyük gelir kaynağı olan vergiyi benimsetmek amacıyla esnafları ziyaret edeceklerini belirtti. Amasya'nın ülke genelindeki vergi gelirlerinde 55. sırada olduğunu belirten Defterdar Baki Çelik, istenilen düzeye gelinmesi için çalışmalara devam edileceğini kaydetti.


Modern devletlerde başlıca gelir kaynağının vergiler olduğunu söyleyen Vali Lekesiz, verginin devletin olmazsa olmazlarından olduğunu belirtti. Geleceğin kaderini bugün ki nesillerin belirlediğini, mutlu gelecek için verginin daha geniş kesimler tarafından benimsenmesinin sağlanması gerektiğini ifade eden Vali Lekesiz, "Düzenli vergi ödemezsek kamu hizmetlerini düzenli alamayız. İlimizde yaklaşık 22 bin vergi mükellefi var.

Tahsilat ve tahakkuka baktığımız zaman Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Daha iyi olabilmesi için elbirliğiyle çalışmalıyız. Bunun için başta Defterdarımız olmak üzere vergi dairesi müdürlerimize, maliye çalışanlarımıza, vergisini ödeme konusunda hassasiyetle davranan mükelleflerimize teşekkür ediyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 17:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?