4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Çeltek işçilerine bayram müjdesi

Amasya'nın Suluova ilçesinde bulunan Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde maden işçileri çifte bayram yaşıyorlar.

Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Kurban Bayramı öncesinde işçilere çifte bayram yaşattı. Yüzde 36'sı Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi'ne, yüzde 34'ü Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye, yüzde 16'sı Türkiye Kömür İşletmeleri'ne, yüzde 10'u Merzifon Belediyesi'ne ve yüzde 4'ü Amasya Belediyesi'ne ait olan Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri'nde kadrosuz olarak çalışan işçilerin tamamının kadroya alınacağı müjdesini veren Başkan İsmet Özarslan, işçilere kurban alımı için 300'er YTL bayram harçlığı verdi.

Büyük Amasya Oteli'nde düzenlenen akşam yemeğinde AK Parti İl Başkanı Mustafa Yıldız, Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Yönetim Kurulu üyeleri ile işçiler biraraya geldiler. Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz, kendileri için en önemli konunun emeğin ve alın terinin hakkı olduğunu belirterek, "Biz hep emeğin ve alın terinin hakkını zamanında verdik, bundan sonra da böyle olacak" diye konuşurken, Merzifon Belediye Başkanı Kadri Aydınlı ise "Sizin birlik ve beraberliğiniz herkese örnek oluyor. Zor şartlarda ekip ruhuyla gece gündüz demen çalışarak evinize götürdüğünüz her lokma size helaldir. Biz de sizin gelecekte daha rahat ortamda çalışmanız için projeler hazırlıyoruz" dedi.

Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nin bölgenin en gözde kuruluşu olduğunu, bu işyerinin çalışmasının gerektiğini ifade eden Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan da, "Önceden zarar eden müessese artık kar ediyor ve üretim arttı. Yeni Çeltek gibi bir işyerinin sorumluluğunu almak herkesin harcı değil. Bu müessese bu hale geldiyse bizim çalışmalarımızın yanı sıra sizin de büyük emekleriniz var. Toplu sözleşmede Türkiye'ye örnek olsun diye yüzde 25 artış sağladık, helal olsun. Bütün bunları boşa yapmadık, kazandığımız parayla altyapı yatırımı yaptık" diye konuştu.

TOKİ ile görüşmelerinin sürdüğünü, Yeni Çeltek işçileri için daha sonra tahsis edilecek bir yerde 400 dairelik bir site yapmayı düşündüklerini belirten Başkan Özarslan, "İşçilerimizin hepsinin modern bir evde oturmalarını arzu ediyoruz, bunu da gerçekleştireceğiz. Kurban Bayramı'nda her işçimizin bir kurbanlık alması için hepinize 300'er YTL bayram harçlığı verilecek. Bunun dışında işletmemizde kadrosuz çalışan işçilerin tamamına bayram sonunda kadro vereceğiz. Herkes kendisini güvende hissedecek" şeklinde konuştu.

Başkan Özarslan ve yönetim kurulu üyelerini ayakta alkışlayan işçiler, Kurban Bayramı öncesinde kendilerine çifte bayram yaşatan işverenlerine teşekkür ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 14:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 94.120.178.xxx Tarih : 8.12.2008 15:24:40

Çok Saolun Başkanım Sizin Gibiler Az Gelir Amasya ' ya Teşekkürler...