2
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Çevre yolunda hedef 2015

Amasya'da, çevre yolunun 2015 yılı sonu itibariyle ulaşıma açılmasının hedeflendiği bildirildi.

Samsun, Ankara ve İstanbul istikametinden gelip Tokat ve Sivas istikametine devam eden yoğun trafiğin şehir merkezine uğramadan transit geçiş sağlanması amacıyla inşa edilmesi planlanan çevre yolunun toplam uzunluğu 11,7 kilometreden oluşuyor.

Karayolları Samsun 7. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Reis, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından 7 Ağustos 2011 tarihinde temeli atılan çevre yolu inşaatının en geç 2015 yılı sonunda ulaşıma açılmasının hedeflendiğini belirtti.

Karadeniz Bölgesi'nin Türkiye'nin iç ve güney bölgeleri ile irtibatını sağlayan Amasya-Tokat-Sivas yolunun halen Amasya şehir merkezinden geçtiğini kaydeden Mustafa Reis, "Tek yol niteliğinde olan şehir geçişi, gerek transit trafik ve gerekse yerel trafik yükü altında hizmet veremez duruma gelmiştir. Bu nedenle, Amasya'dan geçen transit trafik ile yerel trafiğin ayrılmasını amaçlayan bir proje üretilmiştir." dedi.

Amasya çevre yolunun ilk projesinin 10,8 kilometre uzunlukta tasarlandığını ifade eden Reis, "Daha sonra ortaya çıkan ihtiyaçları da karşılamak amacıyla proje revizyonu yapılarak yolun uzunluğu 11,7 kilometreye çıkarılmıştır. Bölünmüş yol olarak projelendirilen bu kesim Suluova-Amasya yolundan ayrılıp, Amasya'nın güney batısından geçerek Amasya-Turhal yoluna bağlanmaktadır. Güzergahta 3 adet Köprülü kavşak, 490 metre uzunluğunda dengeli konsol köprü ve viyadük bulunmaktadır." diye konuştu.

Proje'nin önemli köprüler ve viyadükler ve yol olmak üzere 3 ayrı iş olarak ihale edildiğini kaydeden Reis, "Her projede imalatlar devam etmekte olup ortaya çıkan ve önceden bilinemeyen geoteknik sorunlar nedeniyle yol platformu mevcut ihale ile tamamlanamayacak olup kalan işler için yeniden ikmal ihalesi yapılacaktır. Yapım çalışmalarında bir aksilik olmazsa 2015 yılı sonunda Amasya çevre yolunun trafiğe açılması planlanmaktadır." açıklamasını yaptı.

...
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2013 Salı 16:30:58
Güncelleme :2 Ekim 2013 Çarşamba 18:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dündar TÜREM IP: 78.163.88.xxx Tarih : 9.09.2013 13:06:54

 Amasya çevre yolunun ilk ihalesi temmuz 2011 değildir.Bölge müdür yardımcısı kayıtlarına iyi bir baksın.Temmuz 2005 ihale tarihidir ve ilk müteahhiti de yanlış hatırlamıyorsam ALİ İHSAN ÜZÜM  olmalıdır. 10 yıla vade vermektedir