22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

CHP’nin Amasya çıkartması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek, "Adamın arkasında 350-360 milletvekili var, gelir kardeşim bal gibi seçilir. Gelin cumhurbaşkanını uzlaşmayla seçelim" dedi. 

Ankara Milletvekili Zekeriye Akıncı, Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Çorum Milletvekili Ferudun Ayvazoğlu, Yozgat Milletvekili Emin Koç, Tokat Milletvekili Ziya Orhan Diren, Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Aydın Milletvekili Mehmet Semerci, Balıkesir Milletvekili Sedat Pekel, Bursa Milletvekili Mustafa Özyurt, İzmir Milletvekili Sedat Uzunbay, İzmir Milletvekili Ali Rıza Bodur, Konya Milletvekili Atilla Kart'ın aralarında bulunduğu CHP'li heyet, Amasya ve ilçelerinde partililerle bir araya geldi.

Milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda açıklamalarda bulundu. Erdem, "Başbakan seçilmiş, başkası seçilmiş; bizim bütün mücadelemiz Atatürk'ün koltuğuna yakışır insanın rejimle, demokrasiyle, cumhuriyet ve Atatürk ilke ve devrimleriyle kavgası olmaması. Yoksa Türkiye ciddi bir savaşın eşiğine gelir. Avrupa ülkelerinde adı Hıristiyan demokrat partisidir, muhafazakar demokrat partidir ama oralarda rejimin temellerine dönük bir tartışma söz konusu değildir. Orada önemli bir mutabakat oluşmuştur, istediğimiz budur. Bu kafayla öne çıkamazsın kardeşim, çıkarsan sıkıntıya girer Türkiye. Bunu açıkça ilan et Türkiye'nin huzurunda. Başbakan'ın etrafında, Başbakan gibi düşünen kimsenin Atatürk'ün koltuğuna oturamayacağını ifade ediyoruz. Bizim kişilerle alışverişimiz yok. 'Başbakan'ın önünü başbakan olmadan önce açtınız, şimdi neden açmıyorsunuz' deniliyor. Başbakanlık ayrı, cumhurbaşkanlığı ayrı. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil yeridir. O nedenle gelin kardeşim cumhurbaşkanını uzlaşma ile seçelim" diye konuştu. 

Eşref Erdem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek, "Adamın arkasında 350-360 milletvekili var. Anayasa'ya göre cumhurbaşkanını parlamento seçmiyor mu? Gelir kardeşim bal gibi seçilir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2007 Pazar 10:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dursun Çakır IP: 81.215.145.xxx Tarih : 9.04.2007 22:13:31
Sayın Erdem sen eger çıkabilir diyorsan olur diyorsan ve bunu kabul edebiliyorsan adamın Cumhurbaşkanlığını olayları doğru analiz edemeyen halk ta tabi tepki vermez.