5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

CHP'nin kuruluş yıldönümü kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 85. yılı nedeniyle Amasya'da partililer tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.


CHP'nin kuruluşunun 85. yılı nedeniyle Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan CHP'liler adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunan İl Başkanı Mehmet Sayar, "İlk kez milli irade Türkiye'de sorunlarını çözümü için bir reçete olarak Amasya Tamimi'nde ifade edilmiştir. İşte bu Türkiye'nin ilk sivil, çağdaş anlamda saygın bir siyaset projesidir. Bu siyaset projesi CHP'nin temelinde yatar. O nedenle CHP çoğu kere birilerinin kolay suçlamalar yaparken başvurdukları anlayışın tam karşıtı olarak sivil, çağdaş bir siyaset projesini ortaya koymuştur" dedi.


Demokrasinin cumhuriyetin çocuğu olduğunu söyleyen Mehmet Sayar, "Şimdi demokrasi adına cumhuriyet kemirilmek, tüketilmek, tahrip edilmek ve yok edilmek isteniyor. Demokrasiyle cumhuriyet arasında bir çelişki yoktur. Kavramsal olarak, felsefi olarak siyasal olarak yoktur. Ama demokrasiyle cumhuriyet arasında sanki bir çelişki varmış gibi kabul ederek cumhuriyeti demokrasi adına geriletme, etkisizleştirme ve hatta yok etme girişimleri bilinmelidir ki, cumhuriyetten daha çok demokrasinin kendisine zarar verir" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 15:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?