5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Çift cinsiyetli oğlak şaşırttı

Amasya'da çift cinsiyetli doğan 2 günlük oğlak görenleri hayrete düşürdü.

Amasya merkeze bağlı Yıkılgan köyünde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Erdin Tülübaş, 2 ay önce Adıyaman'dan getirdikleri süt keçilerinden bir tanesinin 2 gün önce ikiz yavru doğurduğunu, bir yavrunun cinsiyetinin erkek olduğunu, diğerinin cinsiyetini ise belirleyemediklerini söyledi.

Durumdan şüphelenip oğlağı Amasya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli veterinerlere gösterdiğini belirten Tülübaş, "Bu yavru ne erkek, ne dişi. Şüphelendim ve Amasya şehir merkezine gelerek veteriner
hekime gösterdim. Onlarda bir teşhis koyamadılar. Erkeklik organı var ama tam gelişmemiş. Memeleri var ama üreme organı yok" dedi.

Daha önce böyle bir olayla karşılaşmadığını vurgulayan Tülübaş, tetkikler esnasında bayıltılan oğlağı köyüne götüreceğini ifade etti.  Bu doğumun normal olmayan bir durum olduğunu belirten Amasya Belediyesi'nde görevli veteriner hekim Naim Karaoğlu, "Özellikle birden fazla yavru yapan ve üretkenliği fazla olan keçi ve koyun gibi canlılarda, çoğunlukla da tek yumurta ikizlerinde oluşan bir durumdur. Kurbanlık vasfı taşımazlar ama eti yenilebilir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2011 Perşembe 13:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?