7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Çiftçilere analiz laboratuarı

Merzifon Ziraat Odası tarafından oda bünyesinde oluşturulan toprak ve su analiz laboratuarında Merzifonlu yaklaşık 10 bin çiftçiye hizmet verilecek.

Odalarına kayıtlı yaklaşık 10 bin çiftçinin ihtiyacı olan toprak ve su analizini daha önceden Amasya ve diğer illerde yaptırdıklarını söyleyen Ziraat Odası Başkanı İsmail Çelik, yaklaşık 20 bin lira harcayarak Merzifon çiftçine hizmet edecek olan toprak ve su analiz laboratuarı oluşturduklarını söyledi.

Merzifonlu çiftçilerin toprak ve su analizlerini çok cüzi bir ücret ile yapılacağını ifade eden İsmail Çelik, "50 dekarın üzerinde arazisi olan çiftçiler devletin verdiği gübre ve mazot desteğinden faydalanmak için toprak ve su analizini yaptırmak zorundalar. Çiftçilerimiz daha öncen bu analizleri Amasya'ya giderek yaptırmak zorunda kalıyorlardı. Artık başka bir yere gitmeden yaptırabilecekler" dedi.

Toprak ve su analizinin çiftçinin kazancını doğrudan etkilediğini belirten Çelik, "Toprakta yaptığımız analiz ile çiftçiler hangi gübreyi ne kadar kullanacaklarını öğreniyorlar. Suda yapılan analizlerde ise sulama yapılacak arazide kullanılacak suyun o arazinin yapısına uygun olup olmadığını belirliyoruz. Böylece çiftçilerimiz olası zararları önlüyor" diye konuştu.

Ziraat Odası Toprak ve Su Analiz Laboratuarı'nın açılışı 30 Temmuz tarihinde yapılacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 15:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?