7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Çiftçilere don uyarısı

Amasya İl Tarım Müdürlüğü, Amasya ve çevresinde hafta sonu yaşanacağı tahmin edilen don olaylarına karşı üreticilerin gerekli önlemleri alması uyarısında bulundu.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 20-22 Mart tarihleri arasında Amasya'da karla karışık yağmur yağacağı bilgisini edinen İl Tarım Müdürlüğü, bu nedenle hava sıcaklığının eksi 2 dereceye düşerek don olaylarının yaşanacağını bildirerek, çiftçilerden duyarlı olmalarını istedi.

Çiftçilerin seralarda kapı ve pencereleri kapatmalarını, sera içinde soba kurulmasını, hasat edilen ürünlerin kapalı ve ılık depolarda muhafaza edilmesini, meyve üreticilerinin bahçelerinde sap, saman, lastik yakarak sisleme yapmalarını isteyen İl Tarım Müdürlüğü, çiftçilerin don olayından zarar görmemeleri için bu uyarıları önemle dikkate almaları gerektiğini açıkladı.

Sonbahar, kış ve ilkbahar donları olarak 3'e ayrılan don olaylarında Amasya'da en çok ilkbahar don olaylarının özellikle meyvecilikle uğraşan çiftçilere zararı olduğu ifade edilirken, ilkbaharda yaşanan don olaylarında erken çiçek açan meyve ağaçlarının çiçeklerinde ve küçük meyvelerinde zarar meydana geldiği, bu durumun üretimi de olumsuz etkilediği açıklandı.

İha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 23:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?