5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Çiftçilere kış eğitimi

Amasya İl Tarım Müdürlüğü, kış aylarında tarım alanlarında iş olmadığı için boş olan çiftçilere tarımsal konularda eğitimler veriyor.

İl Tarım Müdürü Ahmet Millici önderliğinde köylerde tarımsal konularda yapılan toplantılara katılan çiftçilere bölgelerine göre tarımsal faaliyetlerin başladığı mevsimlerde yapacakları işler anlatılırken, çiftçilerin sorunları yerinde dinleniliyor.

Çiftçi toplantıları çerçevesinde Sevincer ve Karaköprü köylerinde yapılan toplantılarda özellikle serada ve açıkta sebze yetiştiriciliği konularında çiftçilere bilgiler verilirken, bölgede yeni gelişen seracılığın gelecek vaat eden bir sektör olduğu, çiftçilerin seracılık konusunda istekli oldukları belirtildi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Berika Erdem ve Ziraat Yüksek Mühendisi Rakibe Yorulmaz tarafından yapılan toplantıda Karaköprü köyünde önceki yıllarda 32 dekar sera varken, bu yıl 33.1 dekar yeni sera yapıldığı, bununla beraber Karaköprü köyünde 65.1 dekar alanda örtülü sebze yetiştiriciliği yapılacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 12:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?